schilderijen op maat

Portret Olieverf

 

Dirk Van Houtven- Schilder
portret Dirk Van Houtven Portret-Eren schilderwerk

Een portret van olieverf is een kunstzinnige techniek waarbij de kunstenaar olieverf als medium gebruikt. In vergelijking met vele andere technieken, zoals waterverf, biedt olieverf unieke eigenschappen. Het kan transparant en vloeibaar worden gebruikt, maar ook pasteus en droog worden aangebracht. De schilder kan werken met transparante en dekkende kleuren, zowel in droge als natte toestand, en zowel schraal als vet. Voor complexe opdrachten is het zelfs mogelijk om onderschilderingen te maken met acrylverf, vervolgens met wateroplosbare olieverf. 

Als portretschilder ben ik ervan overtuigd dat een olieverfportret een bijzondere charme en uitstraling heeft die andere schildertechnieken niet kunnen evenaren. De levendigheid van olieverf maakt het een dankbaar medium om mee te werken, en ik streef ernaar diepgang te creëren door het spel van licht dat door de verfhuid dringt. Het beheersen van dit medium is vanzelfsprekend noodzakelijk voor het beste resultaat.

portret olieverf 1

“Een echt portret is immers gebaseerd op het weergeven van de mens als voorbeeld, in plaats van een vluchtige snapshot”

portret olieverf 2

Voor mij is het als portretschilder essentieel dat het model zichzelf blootgeeft, en dit hoeft niet alleen in letterlijke zin te zijn. Het gaat erom dat de persoon die poseert voor een portret zichzelf laat zien zoals hij of zij werkelijk is, zonder zich anders voor te doen.

Tijdens een poseersessie zit, staat of ligt het model, terwijl ik het portret schilder. In tegenstelling tot duizend foto’s die in dezelfde tijd kunnen worden genomen, geloof ik dat een geposeerd portret echtheid en schoonheid bevat die niet zomaar met een foto kan worden vastgelegd. Een echt portret is immers gebaseerd op het weergeven van de mens als voorbeeld, in plaats van een vluchtige snapshot.

Geïnteresseerd?

Ontdek alvast wat het portret zal kosten die jij voor ogen hebt. Laat onderstaande gegevens achter en dan voorzie ik je zo snel mogelijk van jouw prijs op aanvraag.