schilderijen op maat

Contact
& FAQ

Hulp nodig? Check zeker eens de FAQ of neem gerust contact met mij op bij overige vragen.

Dirk Van Houtven- Schilder

Contact & info


  Als u klikt op ‘Verzend’ gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy van Portret-Eren. U gaat er ook mee akkoord dat we uw persoonlijke gegevens mogen gebruiken om uw vraag beter te kunnen beantwoorden. Deze informatie zal nooit gebruikt worden voor andere doeleinden en om te verdelen naar derde partijen.

  Direct

  Winkel

  Bergstraat 86
  2220 Heist-Op-Den-Berg
  Antwerpen
  België

  Dirk Van Houtven

  Gommerijnstraat 12
  2220 Heist-Op-Den-Berg
  Antwerpen
  België

  FAQ : veel gestelde vragen

  Waarom moet er geposeerd worden?

  Een portret schilderen is een kunst. Het gaat heel wat verder dan het simpelweg ‘vertalen’ van een foto op een canvasdoek. Als kunstenaar is het daarom belangrijk de persoon in kwestie te leren kennen. Een babbeltje vooraf en een sessie in mijn schildersatelier is de beste combinatie. Alleen zo komt de unieke persoonlijkheid volledig tot uiting in het eindresultaat. Bovendien is het beleving voor de persoon in kwestie, om mee te maken hoe het portret-eren in zijn werk gaat.

  Wil je echter een schilderij laten maken als een verrassing? Dan geef je beter een poseersessie in mijn schildersatelier cadeau. Ik werk liever niet op basis van foto’s en videobeelden. Dit zorgt namelijk niet voor hetzelfde eindresultaat. Kan het echt niet anders? Is de persoon in kwestie bijvoorbeeld overleden? Dan bekijk ik wat in jouw geval toch mogelijk is.

  Hoe verloopt een portret schilderen bij jou?

  Allereerst maken we kennis met elkaar, met een lekker tasje koffie. Zo kom ik wat meer te weten over jou. Wat is jouw persoonlijkheid? Wat drukte een stempel op jouw leven? Hoe ziet het perfecte kunstwerk er voor jou uit?

  Daarna begin ik met het portret te schilderen. Om te beginnen kies ik de passende achtergrondkleur. Ondertussen neem jij plaats om te poseren. Op een podium voorzie ik hiervoor de juiste setting. Hierdoor zit je op ooghoogte, zodat ik makkelijk kan werken. Samen met jou kies ik de perfecte pose.

  Het portret schilderen gebeurt in vier sessies van 50 minuten. Hiertussen is er telkens zo’n 10 minuten pauze voorzien. Idealiter gebeuren de sessies meteen na elkaar. Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het schilderij zijn extra sessies nodig, op maximaal drie verschillende dagen.

  Het exacte moment waarop we de sessies inplannen hangt echter af van het noorderlicht. Dit is namelijk de mooiste manier om een portret te schilderen. In tegenstelling tot kunstlicht blijft de kleur op elk moment precies dezelfde.

  Na deze sessies krijg je het kunstwerk nog niet meteen mee naar huis. Het schilderij moet namelijk nog drogen. Bovendien wil ik er graag nog de nodige finishing touches aan doen. Zo krijg je het beste eindresultaat, waarover je tevreden bent.

  Wat is de kostprijs van een portretschilderij?

  De prijs is zeer afhankelijk van het soort portret en de omvang ervan. Gemiddeld start de prijs vanaf €1490,00.

  Echter raden we je aan een offerte-aanvraag in te dienen om de prijs van jouw portret duidelijk vast te kunnen leggen.

  Komt je ook op locatie een portret schilderen?

  Ja, dit is mogelijk. De omgeving moet het echter toelaten om een schilderij te maken. Ook hier kijk ik geval per geval wat mogelijk is.

  Maak jij ook naaktportretten?

  Ja, zowel halfnaakt als volledig naakt. Jij kiest hierbij de pose. Samen bespreken we alles op voorhand, met de nodige discretie.

  Welke technieken gebruik je bij het portret schilderen?

  In de eerste plaats gebruik ik de zogenaamde ‘natte schildertechnieken’. Dit is voornamelijk wateroplosbare olieverf. Ook klassieke olieverf, acryl, inkt en plakkaatverf zijn mogelijk. In bepaalde gevallen gebruik ik een speciale combinatie.

  Daarnaast kan ik ook een portret tekenen met zogenaamde ‘droge technieken’, zoals houtskool, pastel en krijt. Ook hier zijn combinaties mogelijk, in specifieke situaties.

  Beoordeel mijn prestaties

  Google Reviews