schilderijen op maat

Portret Dierbare

 

Dirk Van Houtven- Schilder

Een portretschilderij van een overleden persoon overtreft een foto op heel wat manieren. De essentie, de persoonlijkheid komt er namelijk veel beter uit. Die blik in de ogen of die typische glimlach… Net dat roept heel wat herinneringen op. Met een portret van je dierbare blijft die persoon dicht bij jou.

Het laten maken van een portret van een overledene kan een onderdeel zijn van het rouwproces en de rouwverwerking. Het kan helpen om de herinneringen aan de overledene te koesteren en een plek te geven. Het is een manier om de persoon te eren en de herinneringen aan hem of haar levend te houden. Het is een blijvende herinnering die je altijd bij je kan dragen.

portret dierbare 1

Hoe ga ik te werk?

portret dierbare 2

Op basis van enkele foto’s die je mij bezorgt, ga ik aan de slag. In uitzonderlijke situaties schilder ik aan het sterfbed. Dit combineren we met een gesprek over de persoon. Hierin bespreken we wie de persoon was, wat hij of zij belangrijk vond en wat voor impact hij of zij op jouw leven heeft gehad. Op deze manier slaag ik erin de juiste sfeer en emotie vast te leggen.

Het schilderij kan een mooie aanvulling zijn op een rouwboeket, een foto of een grafsteen. Het kan ook een persoonlijk cadeau zijn voor de nabestaanden. Een herinneringsschilderij kan troost bieden in moeilijke tijden en helpen om het verlies een plek te geven.

Neem gerust contact met me op. Ik werk met veel toewijding en respect aan elke opdracht en help je graag om een mooie herinnering te creëren.

Geïnteresseerd?

Ontdek alvast wat het portret zal kosten die jij voor ogen hebt. Laat onderstaande gegevens achter en dan voorzie ik je zo snel mogelijk van jouw prijs op aanvraag.