schilderijen op maat

Abstracte Portretten

 

Dirk Van Houtven- Schilder
portret Dirk Van Houtven Portret-Eren schilderwerk

Voordat ik me verdiep in het creëren van mijn abstracte portretten, hecht ik veel waarde aan het leren kennen van de geportretteerden. Hun unieke eigenschappen, energie en persoonlijkheid zijn essentieel voor mijn kunstwerk. Ik zoek naar wat hen inspireert, zodat ik een diepgaand en betekenisvol portret kan maken dat hun verhaal vertelt.

Abstractie in een portret draait vooral om het vastleggen van de energie die iemand uitstraalt. Het is het overtuigende aanwezig zijn, de zelfverzekerdheid die wordt weerspiegeld in houding en gebaren, wat iemand echt typeert en onthult wie ze werkelijk zijn.

In mijn schilderijen streef ik ernaar de diepte van kleur en materie, het ritme en de klankkleuren te benutten om de intrigerende persoonlijkheid van de geportretteerde vast te leggen. Elk mens is uniek en het is mijn missie om die unieke eigenschappen naar voren te brengen. Mijn kunst wordt gekenmerkt door het gebruik van kleur en textuur, waardoor het portret tot leven komt en een emotioneel verhaal vertelt.

energetisch portret

Kenmerken abstracte portretten

Het onderwerp wordt vereenvoudigd tot zijn essentie, door middel van kleur, vorm en compositie. Energetische  portretten zijn unieke kunstwerken, die een gevoel van persoonlijkheid en originaliteit geven aan elke ruimte waarin ze worden opgehangen.

Ben je geïnteresseerd in het laten maken van een energetisch portret van jezelf of van een geliefde? Plan dan nu je kennismakingsgesprek en ontdek wat ik voor jou kan betekenen. Samen bespreken we jouw wensen en ideeën en kijken we hoe ik deze kan vertalen naar een uniek en persoonlijk abstract portret.

Geïnteresseerd?

Laten we kennismaken. Samen met jou bekijk ik wat de beste oplossing voor jouw situatie is. Zodat je een origineel schilderij-op-maat krijgt, die jouw verhaal het beste tot zijn recht laat komen. En dat generaties lang.